Hoe kunt u het beste poetsen?

Tandenpoetsen voorkomt een groot gedeelte van de problemen in uw mond. Start met tandenpoetsen door een kleine hoeveelheid fluoridetandpasta aan te brengen op een droge en zachte tandenborstel. Er bestaan zeer veel verschillende manieren van tandenpoetsen, wij adviseren u om korte horizontale bewegingen te maken. Het is belangrijk om de rand tussen het tandvlees en de tand goed te poetsen. Begin met poetsen door de tandenborstel onder een hoek van 45 graden op het tandvlees te zetten, ga zo rustig verder en beweeg de tandenborstel in korte bewegingen om de tandplak te verwijderen.

Het is aan te raden om twee maal daags te poetsen. Vlak na het ontbijt en voor het slapengaan geniet de voorkeur. Tandenpoetsen met een versleten tandenborstel is veel minder effectief, vervang uw tandenborstel dan ook iedere drie maanden of als de haartjes naar buiten gaan staan. 

Flossen

Flossen is heel belangrijk voor de mondgezondheid, maar vaak worden de verkeerde technieken gebruikt met als gevolg pijn in de mond of bloedend tandvlees. Neem allereerst een stukje flosdraad van ongeveer 30 tot 40 centimeter tussen uw vingers en wikkel de uiteinde om de topjes van uw vingers. Breng het flosdraad met een heen en weer gaande beweging tussen twee tanden en trek de draad strak richting de zijkant van uw tand. Vervolgens brengt u de flosdraad voorzichtig onder uw tandvlees totdat u weerstand voelt. Haal de flosdraad met een zelfde beweging tussen uw tanden vandaan en ga verder naar de volgende tand/kies. Gebruik bij iedere tand een nieuw stukje flosdraad. Heeft u vragen over de juiste wijze van flossen? klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op voor meer uitleg.

Periodieke controle

Voorkomen is beter dan genezen, de meeste tandheelkundige problemen kunnen worden voorkomen door uw gebit goed te verzorgen. Goed verzorgen van uw gebit betekend op de juiste manier tandenpoetsen, stokeren en flossen. Ondanks de goede verzorging van uw gebit is het verstandig om elk half jaar een controle te laten uitvoeren zodat wij eventuele problemen vroegtijdig kunnen verhelpen.

Als het tijd is voor uw periodieke controle nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. Bent u nog geen patiënt bij onze praktijk? Klik hier om u in te schrijven als patiënt. Wij hopen u snel te verwelkomen in onze praktijk!